Слідство розслідує побиття прихильника Шарія у Харкові як замах на вбивство

Прокуратура Харківської області винесла постанову про перекваліфікацію кримінального правопорушення, відкритого за фактом нападу на 28-річного прихильника партії Шарія Микиту Роженка – тепер його розслідують як замах на вбивство.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Двоє невідомих напали на 28-річного чоловіка 25 червня близько 01:53 на вулиці Весніна у Харкові.

“Інформацію щодо даної події було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчим Київського відділу поліції за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Прокуратурою Харківської області винесено постанову про перекваліфікацію даного кримінального правопорушення на ч. 2 ст. 15, п. 12 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Відповідно до санкції статті такі дії караються тюремним ув’язненням на строк до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі”, – йдеться у повідомленні.

Кримінальне провадження передано для здійснення подальшого досудового розслідування до слідчого управління ГУНП в Харківській області. Для проведення досудового розслідування створено групу слідчих з числа досвідчених працівників. По кримінальному провадженню призначено ряд судових експертиз.

“Слідчими розглядається декілька версій вчинення кримінального правопорушення, у тому числі з хуліганських мотивів, у зв’язку з політичною та професійною діяльністю потерпілого”, – повідомляє поліція.

Проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, та повідомлення їм про підозру.

Як повідомляв Харків Times, вночі 25 червня в Харкові напали і побили битами прихильника партії Шарія Микиту Роженко.